Om orkesteret

Nykøbing Sjælland Stadsorkester er et harmoniorkester.

Orkestrets besætning fordeler sig for tiden på følgende instrumenter: Piccolofløjte, Tværfløjte, Klarinet, Basklarinet, Altsax, Tenorsax, Flygelhorn, Cornet, Trompet,  Althorn, Tenorhorn, Baryton, Trombone, Tuba, Marchfløjte og Slagtøj.

Orkestret tilstræber en homogen, fyldig og ekspressiv klang, som kommer til udtryk i et bredt repertoire, der spænder over en bred vifte af forskellige musikalske genrer som f.eks. marcher, musicals, popmusik, klassiske værker og kirkemusik. Repertoiret bliver sammensat specielt til de enkelte arrangementer.

Norge, 17. maj 2014

Nykøbing Sjælland Stadsorkester blev dannet i 1937 af lokale musikere. I dag  består Stadsorkestret af ca. 35 aktive amatørmusikere, som sætter  hinanden stævne hver mandag mellem kl. 19.30 og 21.45 hvor der spilles  musik til alles store glæde og fællesskab. 

Orkestret spiller til mange forskellige  arrangementer i både ind- og udland. Vi har været i udlandet mange gange, blandt andet Østrig, Luxemborg, Belgien, Tyskland, Frankrig, Sverige og Norge. Og netop Norge er det sted vi sidst har besøgt, da vi var inviteret til at deltage i 17. maj festlighederne i Moss i 2014.

Flere gange om året marcherer vi og holder koncert på gågaden i Nykøbing. Vi bliver også bestilt til forskellige arrangementer, som for eksempel indvielse af det nye varmeværk i Nykøbing, eller en virksomheds jubilæum eller fest. Og til jul har vi et “samarbejde” med julemanden i både Vig og Rørvig, idet vi går foran ham når han indtager byen.

Som musiker i Nykøbing Sjælland Stadsorkester har du mulighed for at  låne et instrument, hvis du ikke har dit eget. Du låner også uniform og  andet tilbehør. Du skal bare selv sørge for en hvid skjorte, sorte  sokker og sorte sko.

Nogle af orkestrets medlemmer spiller også tyrolermusik. Efterhånden som oktoberfester vinder mere og mere indpas i danske byer, vokser efterspørgslen efter denne gruppe, som kalder sig Nykøbing Sjælland Tyrolerne.

Tambourkorpset (er p.t. ikke aktivt)
Består af unge i alderen 6 til 12 år, som spiller tromme eller marchfløjte. Tambourkorpset har et alsidigt repertoire med populære melodier, som supplerer orkestret både til koncerter og på marchture.

Trommeeleverne får undervisning separat uden fløjterne. Senere øves sammenspil, hvor hele tambourkorpset deltager. Tambourkorpset øver om mandagen i lokaler ved siden af orkestrets øvelokale.